Hrana u Americi

… je užasna.

 

Ozbiljno sam razmišljao da ovde završim post. Mislim da je pridev užasna najbolje oslikava, ali ajde kao da pokušam da dam neka objašnjenja.

Mi u Srbiji smo navikli da kupujemo kvalitetnu hranu na ulici. Svi imamo svoje omiljene restorane i fastfood-ove. Razlika je u tome što je u Srbiji jako mala razlika između restorana i fastfood-a. Ustvari je i nema … vi možete na ulici da kupite pljeskavicu istog kvaliteta i ukusa koju bi dobili i u restoranu.

U Americi to nije slučaj. U njihovim fastfood-ovima hrana je u 90% slučajeva užasna. Postoji samo nekoliko mesta gde vredi pojesti nešto i to samo određene stvari, ovo ostalo je katastrofa.

U restoranima je već druga priča, tu se služi mnogo kvalitetnija hrana i ukus je naravno mnogo bolji.

Što se tiče fastfood jedini vredan pomena u San Diegu je In-N-Out. Oni imaju neki double-double … to je kao četvorostruki hamburger koji je bar duplo manji od prosečne pljeskavice u Beogradu. Sve drugo nije vredno pomena.

Restorana ima dosta dobrih … Cene nisu nešto previsoke, ali je to sve osetno lošije nego u Srbiji. Sada bi neko mogao da mi kaže, to je stvar ukusa bla bla bla, nije stvar ukusa nego imamo bolju klopu … tačka. To su mi potvrdili i neki Ameri koji su bili i JELI u Srbiji.

Setih se da mi je drugar napravio neki sendvič sa savršenom šunkom, ja sav srećan što konačno jedem nešto ukusno, pitam ga gde si kupio šunku, mislim se u sebi, idem odmah da je kupim pa nek je 500 dolara kilogram … a on će mi onako tužno, poslali moji iz Srbije.

Do kurca.

Što se tiče spremanja hrane, ja to znam odlično da radim, ali nemam vremena. Možete da spremite relativno ukusan obrok, ali je bolje da kupujete organsku hranu jer poprilično ukusnija i bar tri puta skuplja. Kilogram nekog OK mesa je oko dvadesetak dolara.

To vam je u principu TO.

Kada je hrana u pitanja, daleko smo ispred Amerike.

 

5 thoughts on “Hrana u Americi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s