Sudbina

Sve što sam ikada želeo u životu je da pišem i ronim.

Ovo prvo sam donekle i ispunio, međutim ovo drugo nisam i ovih dana razmišljam baš kako bih trebao da uradim nešto po tom pitanju.

I sad napisao sam ja tu neku knjigu, kritike koje sam dobio su potpuno neočekivane u najpozitivnijem mogućem smislu.

Jedan moj veliki prijatelj sa bloga mi je tada napisao da je ova moja knjiga ZNAK.

Odakle njemu to, ja zaista ne znam. Ustvari znam, on VERUJE. Međutim isti utisak sam imao i ja, ali to nije bilo ničim utemeljeno, niti je to sada. Sve što se desilo od tada, za ovih proteklih desetak dana je da sad više nas ima isti utisak jer se gotovo svaki dan desi neka sitnica koja me bar za jedan mali korak pomeri bliže tom cilju.

Sinoć mi jedan čovek, prijatelj mog oca, koji radi prelom moje knjige, pustio poruku na Viber … nešto vezano za knjigu. Na Viberu je njegova slika u profi ronilačkom odelu. Prvo sam pomislio, otišao čovek na more pa kao tamo ronio nešto. Međutim danas kada smo se ponovo čuli, ipak ne izdržih i upitah ga da li se on ozbiljno bavi ronjenjem. Odgovor je bio veoma jednostavan – DA.

Ono što mene ustvari zanima je: Da li vi zaista verujete u sudbinu?

 

12 thoughts on “Sudbina

  1. Nikada nisam nigla da definišem u šta vjerujem da li je to Bog po crkvenoj definiciji, sudbina ili nešto treće… ali ipak ima nešto što nas vodi na čudne puteve. 😊

  2. “Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који иште, прима; и који тражи налази; и који куца, отвориће му се.”
    Речи Господње, Из Јеванђеља по Матеју.
    ПС. Уосталом, све је ЗНАК!
    Поздрав Бане!

  3. Verujem da se sve desava sa razlogom. Nekada treba vremena da se taj razlog sagleda, pa prihvati…ali mi se cini da cak i slucajnost ima neku svoju nameru. Evo, na pr, dugo nisam svracala na Tvoj blog, a danas to uradih. Kad ono, slucajno, saznam da si objavio knjigu ❤. I iskreno si me obradovao, a uopste Te ne znam. I eto, slucajno, mozda cu imati tu cast i da procitam knjigu. I sve slucajnost do slucajnosti. Tako da, da…verujem ☺.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s